Påskhälsning

Påskhälsning från Kristensamfundets ledning – sjumannakretsen

Berlin, 6 april 2020

Kära medlemmar och vänner!

Vi vill sända en mycket hjärtlig hälsning till er alla, i den här speciella tiden, då de flesta av oss går igenom stilla veckan och påsken med en osynlig församling. Hälsningen vill vara ett uttryck för vår inre förbindelse och gemenskap. Utmaningarna är säkerligen helt olika för den enskilde i sin församling, i sitt land, i sitt personliga öde. Ändå känner vi att vi gemensamt går igenom den här för oss helt nya situationen, vilken det gäller att bemästra.

Med hälsningen sänder vi en bild. Det är en ikon med ärkeängeln Mikael, som inte bara har tankeklarhetens svärd i sin hand utan också kalken! Han är väktaren framför vigningsoffret. Med korset i pannan och halvt synligt på bröstet, är han i Kristi tjänst. Aspekten på Mikael som bärare av vår kalk, kan just i år ge påskfirande ett särskilt allvar. Må årets påskfest skänka oss mod och inre kraft.

Så önskar vi er i den här tiden en världsomspännande uppståndelse-fest, fylld av inre glädje. Vi tänker på er alla med en hälsning fylld av hopp. Genom att vi ofrivilligt får avstå och minska ner vår verksamhet frigörs kanske så mycket framtida energi att vi med ännu större glädje och medvetenhet gemensamt kan fira Kristensamfundets 100-åriga födelsedag.

Med hjärtliga hälsningar,

Vicke von Behr, Christward Kröner, Oliver Steinrueck, Gisela Thriemer,

M. P. Robert, Jaroslaw J. J. Rolka, Stefan Meyer