Ett dramatiskt möte

av Per Andersen

Det är väl knappt någon av oss som inte har upplevt att vi idag lever i en värld med många motsättningar. Stora krafter verkar stå mot var andra, och vi känner av spänningarna, inte bara på världsscenen utan ibland märker vi också hur dessa motsättningar och spänningar smyger sig in i våra egna liv. Det händer att vi hamnar i situationer där vi tappar bort vår mitt, där det kan vara svårt att hålla huvudet kalt och hjärtat varmt, där vi inte alltid vet vad vi ska tänka eller göra. 

I berättelsen om Jesus Kristi frestelse (Matt 4,1-11), som är det allra första som Kristusväsendet upplever efter att ha kommit till jorden genom dopet I Jordanfloden, hör vi hur han medvetet söker upp dessa motståndskrafter som är del av livet på jorden. Han vet att vi på jorden lever med dessa stora krafter som gör oss rådvilla. Han utsätter sig för det som vi är utsatta för och klara av prövningen. Han blir den nya kraften i jordelivet som vi kan söka stöd i för att inte förlora vår mitt. Han blir mitt-kraften som kan hjälpa oss att utvecklas och växa i våra liv trots alla spänningar vi får uthärda.

Nyvigda präster

Kristensamfundets nya präster som vigdes i Berlin förra helgen. Längst till vänster Svenn Olav Kalvø som blir präst i Bergen, Norge. Nummer två från höger är Ragnhild Nesheim som på palmsöndag blir insatt i församlingen i Järna. Övriga: Jan Kirdorf, Gabriela Halmagean, Liza Lillicrap och Nataliia Shatna.

Bilder från Kristensamfundets kyrka i Berlin-Wilmersdorf där prästvigningen ägde rum