Vänskapsmöte

Med samtal kring temat ”aha -Kristensamfundet…!?” vill vi på vänskapsmötet försöka fördjupa oss i de ögonblick där vi upptäckte Kristensamfundet, där vi kände igen Kristensamfundet som något som hör till våra liv. För alla har vi upplevt sådana kostbara ögonblick som kanske förde till stora förändringar, men som lätt glömts bort i vardagens alla bestyr.

Det skulle vara fint om varje församling hade möjlighet att samtala kring det här temat innan vi träffas i Järna. Förhoppningen är att det då under samtalen i vänskapsmötet växer fram en bild av de dimensioner i Kristensamfundet som genomtränger och berör oss alla.

En präst i Schweiz tog för en tid sedan initiativ till att skapa en bok som vandrar från församling till församling. Varje församling skriver en hälsning i boken för att sedan skicka den vidare. Planen är att den ska ha vandrat runt till alla församlingar i världen innan hösten 2022 – då Kristensamfundet  har sitt 100-års jubileum.

Boken startade sin färd till, pingsten 2018 och kallas därför för ”pingstboken”. Du kan hitta mer information om den och på en karta följa hur den reser om du klickar in dig på den här länken: www.pfingstfeuer-wanderung.org.

TilI vårt vänskapsmöte kommer representanter från Kristensamfundet i  Danmark att ha med sig boken så att vi i Sverige får möjlighet att skriva in hälsningar från våra församlingar. Församlingsrepresentanter från Finland, som också kommer att vara med på mötet, tar sedan med sig boken dit för sin fortsatta färd till Kristensamfundets alla församlingar. Varje församling har redan nu möjlighet att förbereda sitt bidrag som de önskar skriva in i där.

Praktisk information om mötet kommer snart, men du kan redan nu reservera tiden i din kalender så att vi blir många vänner som möts i Järna 31 januari – 2 februari!

Välkomna!

KRISTENSAMFUNDET 100 ÅR!

Den 16 september 2022 fyller Kristensamfundet 100 år. Det kommer att uppmärksammas både här i Sverige och i många andra länder.

I Tyskland kommer ett stort internationellt möte att äga rum mellan den 7-11 oktober 2022. Här kan du läsa mer om förberedelserna:  www.cg-2022.org.

De nordiska länderna planerar ett gemensamt sommarmöte 2021, då Kristensamfundet fyller 99 år. Vi återkommer med mer information om detta framöver

Utskriftsvänlig version.